Sociaalteam

Voor ondersteuning in zorg en welzijn in IJsselstein

Jeugdteam

Voor vragen en zorgen van kinderen, jongeren en hun ouders in IJsselstein

18 jaar en dan? Leer alles over wat je moet regelen!

Maandagavond 29 februari 2016.

 

Een op de vijf jongeren van 18 tot en met 24 jaar heeft een schuld. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud.

Maandagavond 29 februari is iedereen die 18 jaar is of binnenkort 18 jaar wordt uitgenodigd voor de informatieavond ´18 en dan? Alles wat je moet regelen´. Heb jij er namelijk bij stil gestaan dat jij vanaf je 18e verjaardag zelf verantwoordelijk bent voor jouw financiën, verzekeringen en andere geldzaken? Dan is het natuurlijk handig om te weten wat daar allemaal bij komt kijken en hoe je dat aanpakt. De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.30 uur in ´t Kruispunt aan Touwlaan 36 in IJsselstein.  Tijdens de bijeenkomst krijg je informatie over Digi-D, verzekeringen, toeslagen, bijbaantjes, schulden, sparen, op jezelf wonen en jouw administratie opbouwen. Na afloop van de avond ontvang je de 18plus gids waarin je alles terug kunt lezen en toe kunt passen met de checklist.

 

Jongeren rond 18 jaar zijn van harte welkom op de informatieavond, alleen, met vrienden of met ouders. Geef je op voor ‘18 en dan? Alles wat je moet regelen’ Door een mail te sturen naar jip@stichting-pulse.nl of een appje naar 06- 44132270.

 

De avond wordt mogelijk gemaakt door gemeente IJsselstein, Provides, Rabobank, WIL, Jeugdteam en Stichting Pulse. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het JIP (Jongeren Informatie Punt) via jip@stichting-pulse.nl, 06- 44132270 (ook Whatsapp), of kom langs op maandag en woensdag tussen 14.00-17.00 uur en vrijdag tussen 16.00-18.00 uur in het JIP (Overtoom 7, onderin de bieb).

 

 

De digitaal sociale kaart

Overzicht van voorzieningen uit de welzijns- en
gezondheidssector binnen de gemeente IJsselstein.

Lees meer